Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΛΕΣΒΙΕΣ

Πρόκειται για κάτι ανατρεπτικό.
Για όλες εμάς και με βάση την ελληνική νομοθεσία η δημιουργία οικογένειας είναι ένα «άπιαστο» όνειρο. Πόσο μάλλον αν μίλάμε για υιοθεσία ή απόκτηση παιδιού . Δεν είναι λίγες οι λεσβίες που θα ήθελαν να έχουν παιδί. Άλλωστε το μητρικό ένστικτο , είναι επιταγή της φύσης και΄δεν εξαρτάται απο την σεξουαλικές μας επιλογές . Γιατί να μην μπορώ να γίνω μητέρα αφού το θέλω .
Φυσικά θα πρέπει να λάβουμε υπ'όψιν μας και την δυστοκία που παρουσιάζεται με το ζήτημα της υιοθεσίας στην Ελλάδα .Η υιοθεσία στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη διαδικασία, σκεφτείτε μόνο πως και τα straight ζευγάρια , που πληρούν νομικά τις προϋποθέσεις, με βάση την ελληνική νομοθεσία , δεν μπορούν εύκολα να υιοθετήσουν ένα παιδί, πόσο μάλλον ένα ζευγάρι λεσβιών ,λέμε τώρα.
Υπάρχει λύση ; Σας λέω ότι υπάρχει .... δεν ξέρω τι γίνεται νομικά, πιθανόν να θεωρηθούμε άγαμες μητέρες αλλά όποιες επιθυμούν ας το τολμήσουν...........αν βέβαια υπάρχει και κάτι ανάλογο στην Ελλάδα.
Αν δεν υπάρχει γιατί να μην φτιάξουμε ένα .
Η Pacific Reproductive Services Fertility Center and Sperm Bank, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες σπέρματος, δημιούργηθηκε το 1984 με πρωταρχική αποστολή να εξυπηρετήσει την ανάγκη να αποκτήσουν ένα δικό τους παιδί οι λεσβίες στις ΗΠΑ.
Το κέντρο γιόρτασε πριν από λίγες μέρες τη γέννηση δύο χιλιάδων παιδιών με τεχνητή γονιμοποιήση.
Σύμφωνα με την ιδρύτρια του κέντρου PRS και ακτιβίστρια λεσβία, Sherron Mills, ο πραγματικός αριθμός γυναικών που έχουν γίνει μητέρες με τη βοήθεια του PRS είναι πιθανώς μεγαλύτερος από 2.000, καθώς δεν γνωστοποιούνται όλες οι γεννήσεις.
Εχοντας υπόψιν το γεγονός ότι τα ζευγάρια των γυναικών που μεγαλώνουν παιδιά έχει αυξηθεί κατά 50% από το 1990 εώς το 2000, η Mills λέει ότι, η γεννήσεις από λεσβίες αυξάνονται ραγδαία.
Σήμερα σε αντίθεση με το παρελθόν, οι λεσβίες σε όλο τον κόσμο επιλέγουν να γίνουν γονείς με χορηγούς σπέρματος. Αλλά παρά την αυξανόμενη κοινωνική αποδοχή στους εναλλακτικούς τρόπους ζωής και στις οικογενειακές δομές τα εμπόδια παραμένουν. Στις ΗΠΑ και την Ευρώπη δημιουργούνται προβλήματα στις λεσβιακές τράπεζες σπέρματος, αλλά και σε οποιαδήποτε λεσβία που θέλει να γίνει μητέρα μέσω των υπηρεσιών μιας τέτοιας τράπεζας.
Η Mills αναφέρει ότι: «Το μεγαλύτερο προβλήμα που αντιμετωπίζουν οι λεσβίες, αλλά και ανύπαντρες γυναίκες, είναι η έλλειψη πρόσβασης σε υπηρεσίες γονιμοποιήσης, κυρίως εκτός των μεγαλουπόλεων. Ο βαθμός προκατάληψης είναι ακόμα πολύ υψηλός στον ιατρικό κλάδο. Γι αυτό έχουμε ώς προτεραιότητα να βρίσκουμε ειδικούς γιατρούς σε όλη τη χώρα, ώστε να μπορούμε να παραπέμψουμε σε αυτούς τις πελάτισσές μας σε όποιο σημείο της χώρας και αν βρίσκονται».Το ιντερνετ έχει βοηθήσει πολύ σε αυτή την προσπάθεια. Το PRS πρωτοπορεί καθώς δέχεται ως πελάτες δότες, οι οποίοι αξιώνουν μέσω συμβολαίου να έχουν συχνή πληροφόρηση για το παιδί και να το συναντήσουν τουλάχιστον μία φορά μετά τα 18 χρόνια του εφ όσον και εκείνο το θέλει.

1 σχόλιο:

  1. Κατ' αρχάς συγχαρητήρια για το μπλογκ σου αρκετά ενδιαφέρον...Υπάρχουν και άλλα αλλά τούτο εδώ είναι λιγάκι πιο απελευθερωμένο, νομίζω,και αυτό είναι καλό.
    Και αφού λες για ιδέες γιατί δεν φτιάχνει ένα φόρουμ για να τα λέμε και εκεί πιο άνετα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή