Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΛΕΣΒΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Αγαπητές μου φίλες διάβασα στο sapphorg.net κάποια πράγματα που «υποτίθεται» οτι αυτό το δίκτυο θέτει σχετικά με την υγεία των λεσβιών κ.λ.π.
Ως λεσβία, επιστήμονας και άνθρωπος τα όσα αναφέρει το εν λόγω άρθρο τα θεωρώ απαράδεκτα και επιεικώς αθλιότητες.
Αγαπητή μου κυρία ή κυρίες (δεν ξέρω ποιές έχουν αυτό το site και δεν με ενδιαφέρει να μάθω στα αλήθεια) το ότι κάποιος ή κάποια επιλέγει συγκεκριμένο τρόπο σεξουαλικής έκφρασης δεν τον διαχωρίζει απο τους υπόλοιπους ανθρώπους , ούτε ως προς τις ανάγκες του για περίθαλψη, ούτε ως προς την συνύπαρξη του με τους υπολοίπους και πόσο δέ μάλλον αναφορικά με την σχέση του με το σύστημα υγείας και τους επαγγελματίες υγείας.
Ζούμε σε μια εποχή , όπου τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά . Η κοινωνία μας αν και ανοιχτά, δεν αποδέχεται το λεσβιακό τρόπο ζωής , εν τούτοις ούτε τον κατακρίνει ούτε και τον επικρίνει και αν ψάξουμε βαθύτερα , όλοι οι συνάνθρωποι γνωρίζουν πλέον πως υπάρχουν ομοφυλόφιλοι και το μόνο που επι της ουσίας που ίσως να τους απασχολεί είναι το κατα πόσο είναι σε θέση οι ίδιοι να αποδεχτούν έναν ομοφυλόφιλο στον κύκλο τους ή όχι.
Είναι δυνατόν σήμερα που οι ομοφυλόφιλοι αρχίζουν και γνωστοποιούν με περισσότερη άνεση την σεξουαλική τους ταυτότητα , σήμερα που πολλοί απο μάς κατέχουμε σημαντικές θέσεις σε όλα τα κοινωνικά και επαγγελματικά πόστα να μιλούμε για φιλικές κλινικές και φιλικούς γιατρούς ή γιατρίνες.
Ο γιατρός είναι γιατρός και έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο να επιτελέσει και πιστέψτε με δεν τον ενδιαφέρει αν έχει απέναντι του μια straight ή μια λεσβία. Ο γιατρός σε κάθε περίπτωση απέναντι του έχει έναν άνθρωπο και δυνητικό ασθενή.
Αυτό ισχύει σήμερα και θα συνεχίσει να ισχύει εσαεί.
Τι πάει να πει δεν μας ενημερώνουν ; Δηλαδή εμείς ως λεσβίες έχουμε διαφορετικό οργανισμό και κινδυνεύουμε λιγότερο ή περισσότερο απο μια ασθένεια; Οι τρόποι πρόληψης σεξουαλικώς μεταδιδομένων ασθενειών είναι κοινοί για όλους !!!
Δεν υπάρχει διαφορά αγαπητές μου φίλες!!
Το ότι λόγω σεξουαλικής ζωής πρέπει να είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένες , αυτό δεν μας τοποθετεί στην κατογορία των προβληματικών και των αδικημένων.
Αν πρέπει να δώσουμε μια μάχη , αυτή η μάχη είναι σήμερα κιόλας , να προσπάθησουμε να αποβάλλουμε απο επάνω μας συμπλέγματα και κομπλεξισμούς, να διεκδικήσουμε αυτό που μας έχει δοθεί και δίνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως , δημόσια υγεία και να μιλάμε θαρρετά στους γιατρούς μας.
Ούτε να ψάχνουμε φιλικές κλινικές , ούτε φιλικές γιατρίνες.
Να σταματήσει άμεσα αυτό το ηλίθιο δίλλημα , η υγεία μας είναι πολύ σημαντικό πράγμα για να μπαίνει σε παιχνίδια πολιτικής και να το διαπραγματεύονται άνθρωποι που έχουν κόμπλεξ με αυτό που είναι !!!!
Πολύ νευρίασα σήμερα και με συγχωρείται που αναγκάστηκα να είμαι λίγο επιθετική με κάποιες απο εμας.
Αν θέλουμε η κοινωνία μας να αλλάξει νοοτροπία πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιες να αλλάξουμε νοοτροπία. Αν θέλουμε να μας αποδεκτέί το κοινωνικό σύνολο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκοπούμε απο αυτό , αλλά να μείνουμε εντός του και να δώσουμε την μάχη .
Δεν μας στέλνει κανείς πάντως στην εξορία επειδή είμαστε λεσβίες!!!!
Μην θέτουμε εμείς εαυτούς σε εξορία!!!!
Αυτά για σήμερα φιλιά σε όλες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου