Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Το Πορνό και η κοινωνική του Διάσταση


Εδώ μας αρέσει να αγγίζουμε «αμαρτωλά» και «ευαίσθητα» θέματα.
Στόχος μας είναι να μιλήσουμε για θέματα που δεν τολμούν να ακουμπήσουν άλλοι πραγματικά, για θέματα που αποτελούν κομμάτια της ζωής μας και λόγω της υποκρισίας που επικρατεί στην ζωή μας και στο κοινωνικό μας γίγνεσθαι κανείς δεν τολμά να τα αναλύσει ούτε και να ασχοληθεί μαζί τους, με λίγα λόγια θέματα που αποτελούν «ταμπού» για όλους μας.
Ποιός θα τολμούσε να βγεί ανοιχτά σήμερα και να παραδεχτεί οτι βλέπει πορνό ή όπως κοινά όλοι μας λέμε τσόντες;
Κανείς!!!!!
Και όμως ........ σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές έρευνες το 95% των συνανθρώπων μας βλέπει πορνό και το 60% πάνω απο 3 φορές την εβδομάδα.Μάλιστα στις ηλικίες 18-45 τα ποσοστά ξεπερνάνε το 90%.Μόνο όμως το 5% δηλώνει οτι θα παραδεχόταν ανοιχτά οτι παρακολουθεί πορνό και το 50% αυτών που βλέπουν πορνό έχουν καταδικάσει το φαινόμενο τσόντα σε «κοινωνικές» συζητήσεις τους .
Οι επιστημονικές έρευνες όμως δεν έχουν μεινει μόνο εκεί. Μπαίνουν και στα λεγόμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά του θέματος και εκεί σπάει ακόμη ένα «ταμπού». Ναι αγαπητές μου φίλες ....και οι γυναίκες παρακολουθούν πορνό και μάλιστα σε πολύ μεγάλα ποσοστά. Ένα ακόμη αντρικό φρούριο εκπορθείται...Σε ποσοστό 70% στο γυναικείο πληθυσμό ανέρχεται το ποσοστό που παρακολουθεί πορνό και μάλιστα συχνά... και μην μένετε κυρίες μου με το στόμα ανοιχτό...ναι!!Ναι!!! Και εμείς γυναίκες βλέπουμε πορνό !!!!
Ένα ακόμη στοιχείο που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι πως το 50% των γυναικών θα ήθελαν να παρακολουθήσουν τον εαυτό τους σε μια ερωτική σκηνή και το 80% του γενικού πληθυσμού στις ηλικίες 16-50 έχει φτιάξει ένα πονηρό βιντεάκι με πρωταγωνιστή τον εαυτό του και τον συντροφό του ενώ πάνω απο το 90% έχει τραβήξει γυμνό τον εαυτό του.
Μην σας εκπλήσουν τα ποσοστά αγαπητές μου φίλες γιατί πολύ απλά το φαινόμενο τσόντα είναι κομμάτι των εσωτερικών διαδρομών του ψυχισμού μας , ένα ξέσπασμα εσωτερικό μια μικρή επανάσταση του εαυτού μας απέναντι σε όλα όσα μας απαγορεύει η «κοινή» και ορθή κοινωνική λογική και μια ιδιαίτερη έκφραση της σαρκικής μας φύσης .
Το πορνό να το ξεκαθαρίσουμε αγαπητές μου φίλες δεν είναι τέχνη.
Είναι η αποτύπωση σε εικόνα και ήχο της σεξουαλικής μας φύσης και ανάγκης , μια αφορμή ερεθισμάτων που ξεκινά απο την σεξουαλική μας ανάγκη ...μια απο τις πιο βασικές ανθρώπινες ανάγκες.
Το πορνό έρχεται επίσης να καλύψει έστω και παροδικά σεξουαλικά μας κενά αλλά επιτελεί και ένα άλλο πιο βασικό έργο....την ανάγκη μας για την βίωση άλλων σεξουαλικών εμπειριών και εξηγούμαι:
Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε μόνιμες σχέσεις για να καλύψουν την τάση της πολυγαμικότητας που είναι κυρίαρχη στο ανθρώπινο είδος,προσπαθούν να βιώσουν με «νόμιμο» και ανώδυνο τρόπο την ανάγκη για σεξουαλική επαφή με κάποιον άλλο.
Μέσω λοιπόν της όρασης, της φαντασίωσης, της άμεσης εικόνας και την ενεργοποίηση σεξουαλικών αισθήσεων οι οποίες πολλές φορές καταλήγουν στον αυνανισμό ικανοποιούν αυτην την ενστικτήρια ανάγκη τους.
Η «τσόντα» λοιπόν έχει την χρησιμότητα της !!!!
Δεν είναι μάλιστα λίγα εκείνα τα ζευγάρια που εμπλουτίζουν την σεξουαλική τους ζωή μέσα απο το πορνό σε όλες τις εκδοχές του. Απο την απλή παρακαλούθηση και τον απο κοινού ερεθισμό μέχρι την υϊοθέτηση πρακτικών (σεξουαλικές στάσεις, ερωτικά παιχνίδια κ.λ.π.) και την συμμετοχή σε αυτοσχέδια βίντεο.
Τώρα γιατί η κοινωνία μας επιμένει το πορνό να το «κρατά» στην σφαίρα του απαγορευμένου , αυτό είναι ένα άλλο θέμα που σύντομα θα το αναλύσουμε.
Όπως ένα άλλο θέμα είναι και η ψυχολογία , η ψυχοσύνθεση , τα χαρακτηριστικά και οι συνέπειες που προκύπτουν για τους «ηθοποιούς» που μας κρατάνε συντροφιά στις πιο προσωπικές στιγμές μας.
Η τσόντα λοιπόν κάνει καλό.........και μην διστάζετε!!!!
Θα ήθελα τα σχόλια σας ....
Το θέμα βέβαια θα το συνεχίσω...προς το παρόν καλό Σαββατοκύριακο.

3 σχόλια:

  1. kserete kati koritsia,eimai kainourgia lesvia kai thelo na kano sex etsi me munumata opoia thelei mporei na milame meso autou tou side

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai egw eimai lesvia sxetika kainouria kai 3elw kanoume sex apo auto to sait opote as arxisoume apoia 3elei as m0u grapsh parakato !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. thelw kopela lesvia gia sex... endiaferete kamia??

    ΑπάντησηΔιαγραφή