Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΟΙ ΔΕΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΛΕΣΒΙΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Οι ΔΕΚΑ καλύτερες λεσβίες ηθοποιοί

Πηγή: RainbowNetwork.com

Μετάφραση: Ερριέτα

Για δεκαετίες οι λεσβίες ηθοποιοί προσποιούνταν ότι είναι straight, είχαν λευκούς γάμους και έλεγαν ψέματα για την σεξουαλική τους ζωή. Στο Hollywood η παραμικρή υποψία μπορούσε να καταστρέψει την καριέρα μιας ηθοποιού και μεγάλες ηθοποιοί όπως οι Marlene Dietrich και Greta Garbo ποτέ δεν αποκάλυψαν τις σχέσεις τους με γυναίκες.
Σήμερα η αμφισεξουαλικότητα και η ομοφυλοφιλία είναι πιο αποδεκτές στο κόσμο του θεάματος κυρίως χάρη σε ηθοποιούς όπως η Ellen DeGeneres που αποκάλυψε την σεξουαλικότητά της το 1997. Aπό την άλλη η αμφισεξουαλικοτητα είναι πιο εύκολη για το κοινό και οι δηλώσεις των Drew Barrymore και Angelina Jolie για τις λεσβιακές τους σχέσεις τις έχουν κάνει πιο δημοφιλείς.

Marlene Dietrich

Η ταινία "Falling in Love Again’"είναι η απόλυτη εικόνα της femme fatale Marlene Dietrich. Η σαγηνευτική cross-dressing ηθοποιός είναι από τις αγαπημένες των gay και λεσβιών στο κόσμο. Η Dietrich ήταν παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Rudolf Sieber αλλά ο γάμος τους ήταν ανοιχτός.


Greta Garbo

Η Swedish Sphinx είναι πιο γνωστή για το μυστήριο που την περιτριγύριζε καθόλη τη διάρκεια τη ζωής της αφού αποσύρθηκε από την κοινωνική ζωή σε ηλικία 36 ετών και σπάνια βγήκε από το σπίτι της για τα επόμενα 50 χρόνια. Η Greta Garbo ήταν μια από τις λίγες ηθοποιούς που μπόρεσαν να συνεχίσουν την καριέρα τους μετά την εισαγωγή ήχου στον κινηματογράφου. Η Greta είχε πιθανά σχέσεις με ηθοποιούς της εποχής όπως η Marlene Dietrich , η Mercedes de Acosta και η Louise Brooks.

Tallulah Bankhead

Η καριέρα της Tallulah Bankhead δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα επιτυχημένη στον κινηματογράφο αλλά ήταν μια από τις μεγάλες κυρίες του θεάτρου. Η Tallulah μετακόμισε στο Λονδίνο το 1923 και ήταν από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς του West End. Η Tallulah έπαιρνε πολλά ναρκωτικά, κάπνιζε συνεχώς και συχνά έβγαζε τα ρούχα της σε συνεντεύξεις. Οι σχέσεις της με γυναίκες περιλάμβαναν τις Marlene Dietrich, Greta Garbo και Barbara Stanwyck. Μια από τις πιο διάσημες εκφράσεις της ήταν «Ο μπαμπάς μου με προειδοποίησε για τους άνδρες και το ποτό αλλά δεν είπε λέξη για τις γυναίκες και την κοκαΐνη».

Ellen Degeneres

Η Ellen Degeneres γεννήθηκε στην Louisiana και μεγάλωσε σε οικογένεια Christian Scientist. Μετά την αποκάλυψη της σεξουαλικότητάς της στην τηλεόραση το 1997 ο ευαγγελιστής πάστορας Jerry Falwell την αποκάλεσε “Ellen Degenerate (έκφυλη)”. Η Degeneres απάντησε δημόσια: «Αλήθεια; Έτσι με αποκάλεσε; Είχα να το ακούσω αυτό από την Τρίτη δημοτικού».

Portia De Rossi

Η Amanda Lee Rogers άλλαξε το όνομά της σε Portia de Rossi σε ηλικία 15 ετών και όπως δηλώνει: «Κοιτώντας πίσω, νομίζω ότι ήταν κυρίως γιατί πάλευα με την σεξουαλικότητά μου. Προσπαθούσα να βρω την ταυτότητά μου». Η Portia ήταν παντρεμένη με έναν σκηνοθέτη και πάντα πολύ ντροπαλή για την σεξουαλικότητά της. Ποτέ δεν επιβεβαίωσε την τετράχρονη σχέση της με την κόρη του Ringo Star, Francesca Gregorini. Το 2005 αποκάλυψε την σεξουαλικότητά της σε συνέντευξη στο περιοδικό "The Advocate".

Anne Heche

Η ζωή ήταν σκληρή με την Anne Heche. Κάποτε κατηγόρησε τον πατέρα της ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά. Εκείνος αποκάλυψε ότι είναι gay στην οικογένεια του και πέθανε από AIDS το 1983. Η μητέρα της Heche έχει μιλήσει σε άπειρα συνέδρια αναμορφωμένων gay δηλώνοντας ότι οι προσευχές της γιάτρεψαν την κόρη της από τη λεσβιακή της ζωή. Η Anne Heche είχε μια τετράχρονη διάσημη σχέση με την Ellen DeGeneres, την οποία άφησε για έναν cameraman τον οποίο παντρεύτηκε και με τον οποίο έχουν τώρα χωρίσει.

Rosie O’Donnell

Η Rosie O’Donnell ξεκίνησε την καριέρα της σαν κωμικός και έγινε διάσημη σαν παρουσιάστρια στο talk show "The Rosie O’Donnell Show". Πρόσφατα έχει μπει στο κέντρο μιας μεγάλης διχογνωμίας αφού απαίτησε την επίσημη κατηγορία του Προέδρου Bush σαν εγκληματία πολέμου. Το 2002 η Rosie έφυγε από το talk show και αποκάλυψε την σεξουαλικότητά της παίζοντας μια λεσβία στην κωμική σειρά "Will & Grace". Μετά έγινε μια από τις σταρ της σειράς "Queer As Folk". Η Rosie έχει τώρα τρία υιοθετημένα παιδιά και ένα φυσικό παιδί με την πολύχρονη ερωμένη της Kelli Carpenter.

Lily Tomlin

Η Lily Tomlin έχει παίξει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους σαν κωμικός. Το 1975 ήταν υποψήφια για Oscar για την ερμηνεία της στην ταινία "Nashville". Το 1999 η Lily Tomlin έπαιξε την λεσβία Georgie στην ταινία Tea With Mussolini. Ποτέ δεν έκανε μεγάλο θόρυβο για το ότι είναι λεσβία αλλά το 2001 επίσημα αποκάλυψε την σεξουαλικότητά της και την σχέση της με την συγγραφέα Jane Wagner σε συνέντευξη στο περιοδικό "The Advocate". Η Lily Tomlin υποστηρίζει τα gay δικαιώματα και ήταν αφηγήτρια στο ντοκιμαντέρ για την ιστορία των gay στο σινεμά, "The Celluloid Closet".

Fiona Shaw

Η κλασσική ηθοποιός Fiona Shaw είναι πιο γνωστή για τον ρόλο της ως Aunt Petunia Dursley στον "Harry Potter" και σαν η τρελή φόνισσα στην ταινία "The Black Dahlia". Αλλά οι μεγάλες της επιτυχίες είναι στο θέατρο όπου έχει παίξει σε μεγάλες παραστάσεις όπως "Les Liaisons Dangereuses", The Taming of the Shrew" και "Hedda Gabler". Η Fiona Shaw έχει παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο "Richard III" και στο έργο "The Triumph of Love" ο χαρακτήρας της Leontine αποπλανήθηκε από την Mira Sorvino. Η Fiona Shaw γνώρισε την Saffron Burrows όταν έπαιξαν μαζί στο έργο "The PowerBook", που είναι βασισμένο στο βιβλίο από τη λεσβία συγγραφέα Jeanette Winterson. Καμία από τις δύο δεν έχει αποδεχτεί ή αρνηθεί δημόσια τη σχέση τους.

Saffron Burrows

Η Saffron Burrows άρχισε το modelling στα 15 και έχει παίξει σε πολλές από τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων όπως τα Frida, Troy και Deep Blue Sea. Η Saffron Burrows είναι ανοιχτά αμφισεξουαλική και έχει κάνει σχέσεις με γυναίκες και άνδρες. Βαθιά αφοσιωμένη στην προσωπική της ζωή δήλωσε στην εφημερίδα The Scotsman: «Αν είμαι μπερδεμένη; Καθόλου. Αγαπώ τους άνδρες και αγαπώ τις γυναίκες. Αυτή τη στιγμή είμαι σε μια ήρεμη σχέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου